Moderátoři

Představujeme vám naše úžasné moderátory pořadu Homo Academicus.

Moderátor Adam Utíkal

ADAM UTÍKAL

Potrefený soutěživý blonďák z FMK, který je rád za každou vteřinu smíchu. Než se vydá do svého vysněného světa v Alpách, kde prší káva z nebe, hospůdky nezavírají a fotbalové hřiště je vždy za rohem, rozhodl se věnovat svůj nakažlivý elán Zlínu. Ten sice není jeho rodným městem, ale že jde o srdcovou záležitost je jasné už jen proto, že mu stojí za to sem 7 hodin (!) dojíždět.

A jeho vzkaz akademické půdě? Díky FMKčko za to, že jsi!

A my zase děkujeme, že tu s námi Adam zůstává.

Moderátor Lukáš Koutný

LUKÁŠ KOUTNÝ

Sám sebe vidí jako optimistického realistu, co se obklopuje inspirativními lidmi a užívá život plnými doušky. Jak? Každoročně se třeba vydává tisíce kilometrů stopem do neznáma. Kromě stopování nazdařbůh světem taky aktivně píše a potkat ho s foťákem v ruce není nic neobvyklého.

I když je zatím studentem Marketingových komunikací na FMK, je už teď na univerzitě velké zvíře. Kromě moderování našeho podcastu totiž stojí v čele Studentské komory Akademického senátu UTB, aktivní je i na své domácí fakultě a zná ho u nás kde kdo. Dokončením magisterského titulu jeho cesta na UTB rozhodně neskončí. Proč ho akademická půda tolik láká? „Prostředí univerzity a vzdělání obecně jsou podle mě cestou k zodpovědnosti a lepší schopnosti kriticky myslet. Tedy věcem, které nám dnes často tolik chybí.“

V pořadu Science Wine se na vás těší tahle vysmátá a sympatická dvojice.

Moderátoři Iva a Roman Čermákovi

IVA & ROMAN ČERMÁKOVI

Manželé i kolegové Čermákovi. Před více jak 5 lety spolu rozjeli zlínské Science Café — studnici bezplatné moudrosti v podobě pravidelných populárně vědeckých přednášek pro veřejnost. Roman je polymerní inženýr, akademik, profesor, kytarista a děkan Fakulty technologické, který rád povídá i vyzvídá, protože by nejradši rozuměl všemu. Iva je propagátorka vědy, akademička a bioložka s medovým hlasem a neocenitelnou schopností udržet linku rozhovoru. Ideální kombinace odbornosti, sympatie a ochoty smát se nahlas (a klidně sám sobě) z nich dělá ty nejlepší moderátory vínově vědeckého pořadu Science Wine.